Bu hikayenin eşsiz kalitesi hobisel çevrelerden resmi öğrenme alanlarına doğru yolunu bulan hacker ve maker (hackleyen ve yapan) kültürler ile ilişkisidir. Okulların yapımcı kültürlere ve üretim uygulamalarına açılması öğrencilerin girişimci ve mucit ruhlarını teşvik edebilir ve öğretmenlere örneğin, pedagojik, teknik ve kurumsal yeterliliklerini geliştirmeleri için, olanaklar gösterebilir. Öğrenciler kitle kişiselleştirme ve onun mevcut ekonomik ve çevresel uygulamaları üzerindeki potansiyel etkisini öğrenecekler. Bu öğrenme hikayesi ulusal fabrikasyon Laboratuvarları ve hacker alanları ile bağlantı oluşturmayı teşvik eder. Okul dışında atölye çalışmaları bağlantısı desteği size zaman kazandırabilecek uzman oluşturuculara ve yapımcılara erişim sağlayabilir.
- Nesne Tasarım Özeti – Öğrencilerin toplumlarında bildikleri bir güçlüğe atfen bir nesne oluşturma. Nesnenize uygun bir hedef kitle seçin ve bunun o kitle için anlamlı ve kullanılabilir olduğundan emin olun.
![]() |
Aktiviteler:
YANSIT - Öğrenciler tasarım özetlerini, bir sonraki seans için planlarını ve önceden tahmin ettikleri güçlükleri ve bunların neler oldukları üzerine yansımalarını yaparlar. YANSIT - Öğrenciler tasarım özetlerini, bir sonraki seans için planlarını ve önceden tahmin ettikleri güçlükleri ve bunların neler oldukları üzerine yansımalarını yaparlar. YANSIT - Takımlar başlıca bulgularını ve gelecekte aktiviteyi kullanmayı nasıl hayal edebilecekleri konusundaki aktivite deneyimlerini kayıt ederler. YANSIT - Öğrenciler yapım sürecindeki kişisel yansımalarını, süreçteki rollerini ve karşılaştıkları güçlükleri kayıt ederler. Daha sonra da tasarımlarında neyin hala açık kaldığı konusunda yansıma yaparlar. Aynı zamanda diğer öğrenci takımları için yorumlar, sorular ve öneriler kayıt ederler. YANSIT - Takımlar katılımcılarından aldıkları ana yorumları ve bunun nesnelerini yeniden tasarlamayı nasıl etkileyeceği konusunda yansımalar yaparlar. YANSIT - Takımlar planlarını yeniden tasarlamaya nasıl ulaştıkları, karşılaşılan güçlükler ve bir imkanları daha olsa tasarımları hakkında ne tür ileri adımlar atacaklarını rapor ederler. YANSIT - Öğrenciler bütün kayıtlarını yeniden listeleyerek doküman süreci ve tasarımları üzerine son bir yansıma kaydı yaparak yansıtırlar. Öğrenciler aynı zamanda diğer takımların kayıtlarını dinler ve onlar için sonuç yorum kaydı yaparlar. Okulunuz - Eğer okulunuzda bir üç boyutlu yazıcı ve lazer kesici varsa atölye düzenleyicisinden makinaların nasıl kullanılacağını size ve öğrencilerinize öğretmesini isteyin. bir iPad ile karşılaştırılabilecek 3D yazıcılar, nispeten uygun fiyatlıdır. Okulunuzun el sanatları dükkânına birinin edinilmesi uygun olabilir. Diğer Okullar - Atölyelerinde üç boyutlu yazıcı, freze makinaları ve lazer kesici gibi modern üretim araçları olan bir okulla temasa geçebilirsiniz. Heyecan verici örnekler Kitap örnekleri
Üniversiteler - Bir tasarım üniversitesi ile temasa geçip öğrencilerden sınıfınızı desteklemesini isteyebilirsiniz. Fabrikasyon Laboratuvarları - Dünyadan fabrikasyon laboratuvarlarının bir listesi list of fabrication labs
Hacker alanları - Dünyadan hacker alanlarının bir listesi list of hackerspaces
Ebeveynler - Bir ebeveyn üçboyutlu yazıcı veya lazer kesicisi olan veya ulaşım sağlayan bir yerde çalışıyor olabilir. Bu tabi ki makinelere ulaşmanın diğer bir yolu.
İnşaat (Yapı) Takımları - Uygun tesislere ulaşma şansınız yoksa Legos, Lego Mindstorm, Scratch boards, Arduino, play-dough, air-dry earthenware, polymer clay, cardboard gibi DIY takımlarını kullanabilirsiniz.
Hergün Kullanılan Nesneler: Eğer yukarıda listelenen tesislerin hiç birisi uygun değilse, öğrencilerinizden genellikle atılan her gün kullanılan nesneleri tasarımlarını uygulama için yeniden kullanarak hatta daha yaratıcı olmalarını isteyebilirsiniz. Bu öğrencilere dersin başında belirtilmeli. Yine de dijital modeller oluşturabilirler fakat somut yönleri daha kapsamlı geliştirmek için kullanacakları materyalleri düşünmeye gereksinim duyacaklar.
Maker Education Initiative
Make Blog for Kids
Make Projects